matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!
mathew:
kto mi pomoze rozwiązać takiezadanie
z
2
+ (1−3i)z−2−i=0 oczyiscie w zbiorze liczb zespolonych
wiem ze ''z" = (x+iy) ale po podstawieniu mi nie wychodzi i również pamiętam o tym ze i
2
= −1
4 gru 21:04