Wyznacz dziedzinę funkcji:
Zielona Mila: Wyznacz dziedzinę funkcji:
y=U{2x
3−1}{2x
2)
14 maj 18:53
14 maj 18:54
Zielona Mila: Przepraszam coś się zacięło
14 maj 19:00
Mila:
1)
2x
2≠0⇔x≠0
D=R\{0}
D=R
14 maj 19:12
5-latek: Jednak coś się zacieło
14 maj 20:13
Zielona Mila: a w tym 2 to dlaczego x∊R skoro jest x2+3?
14 maj 22:37
Draghan: Musisz założyć, że mianowniki są różne od zera.
Kiedy x
2 + 3 ≠ 0...?
14 maj 22:40
Martiminiano: x
2=−3 jest to możliwe?
14 maj 22:40
Saizou :
Martiminiano ograniczmy się do funkcji rzeczywistych
15 maj 09:00
Zielona Mila: No tak

dziękuję
15 maj 10:16