pomocy ?
nella : 1 pole powierzchni całkowitej walca jest równa 42πdm/2. oblicz wysokości walca, jeśli jego
promień podstawy jest równy 4dm.
2 promień podstawy stożka wynosi 12cm, zaś wysokość 9 cm. wskaż poprawne dokończenie zdania
a 81πcm/2 b 108πcm/2 c 144πcm/2 d 180πcm/2
3 przekrojem osiowym stożka jest trójkąt równoboczny o boku 6 cm. oblicz objętość stożka.
przyjmij π ≈ 3.
4 oblicz pole objętości kuli o promieniu 3 cm.
5 ile wynosi skala podobieństwa dwóch stożków, jesli stosunek objętości tych stożków jest równy
1:125?
a 1:5
b 1:15
c 1:25
d 1:125
14 maj 16:41
Janek191:
z.5
| V1 | | 1 | | 1 | |
| = k3 = |
| ⇒ k = |
| |
| V2 | | 125 | | 5 | |
14 maj 18:09
...: a reszte ktoś potrafi ktoś umie ? potrzebujee
14 maj 19:57
J:
| | 4 | |
postaram się 4) V = |
| π(3)3 = ... i tu się zawieszam... |
| | 3 | |
14 maj 20:17
Natalia:
20 kwi 13:23