zespolone
zespolone: Witam,mam problem z obliczeniem prostych liczb zespolonych.
Z=W+Ebsin(2kW)
X=RoRez
Y=RoImz
to pamiętam (część urojona i rzeczywista)
tam gdzie jest e (suma) indeks górny ma 4 ,a dolny k=1.
tam gdzie jest b indeks dolny 2k
Ro wynosi 6367449.145771
moje W wynosi 0,8922705028−0,0324517133i
przykład z wykładów
W=0,892276001405274−0,032442769576633i
Z=0,891455753542791−0,032454313761352i
mam nadzieję że jesteście w stanie mi pomóc.
14 maj 16:26
zespolone: tam gdzie jest e (miało być to duże E)−−−−od sumy
14 maj 16:27
Benny: Znak Sigmy jest w przykładach ∑
14 maj 16:29
zespolone: o to chodziło tylko jak rozwiązać to?
14 maj 19:00
zespolone: może trochę za dużo danych podałem :
mam to:(zwykła liczba zespolona)
W=0,892276001405274−0,032442769576633i
wzór:
Z=W+∑4k+1b2ksin(2kW)
wystarczyć to podstawić (jakoś)
14 maj 20:05