oblicz
xyz: Wiadomo, że log
3 x= −1/4 oblicz
a) log
3 9x
8
gdybyście mogli pisać rozwiązania a nie same odpowiedzi było by super.
14 maj 14:39
J:
a może coś sama ?
wskazówka do a) log39x8 = log39 + 8log3x = ?
14 maj 14:41
Benny: log
39x
8=log
39+log
3x
8=2+8*log
3x=2−2=0
| | x4 | |
log3 |
| =log3x4−log381=4*log3x−4=−1−4=−5 |
| | 81 | |
14 maj 14:41
J:
b) = log3x4*3−4 = 4 log3x − 4log33 = ?
14 maj 14:42
xyz: c) log3 4√3x6
14 maj 14:44
J:
a może sama coś spróbujesz ?
14 maj 14:45
xyz: gdybym wiedziała jak to bym tu nie siedziała nie byłam na lekcji od dwóch miesięcy więc jak mam
zrobić to sama?
14 maj 14:48
J:
masz wskazówki ..
| | 1 | |
= log3(3x6)1/4 = |
| (log33 + log3x6) = ...? |
| | 4 | |
14 maj 14:52