oblicz logarytmy
xyz: oblicz: a) 4
18 * 8
8 *(1/16) do 7
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− <−−− kreska ułamkowa
2* 16
9 * (0,25) do 10
b) 2 do 100+ 2 do 100 + 2 do 100+ 2 do 100 =
proszę o dokładne obliczenie a nie tylko wynik z góry dziękuje
14 maj 14:08
J:
a jak podpowiem,że wszystkie potęgi trzeba zamienić na potęgi o podstawie 2, to dasz radę ?
14 maj 14:10
xyz: próbowałam i coś mi nie wychodzi no chyba, że źle robie
14 maj 14:12
J:
b) A + A + A + A = 4*A
14 maj 14:14
J:
dawaj obliczenia
14 maj 14:14
xyz: b mi wyszło, ale a nie da rady...
14 maj 14:15
oli: sprobuj...
14 maj 14:16
J:
ile masz w liczniku , a ile w mianowniku ?
14 maj 14:17
J:
| | 236*224*2−28 | | 232 | |
masz... |
| = |
| = 215 |
| | 2*236*2−20 | | 217 | |
14 maj 14:20
xyz: dzieki wielkie.
14 maj 14:23