zależy mi pilnie
lola: zad 1.Punkty A = (3,1) i C =(−1,3) są przeciwległymi wierzchołkami rombu ABCD. Napisz
równanie prostej
zawierającej przekątną BD.
zad. 2Punkty A = (−2,4) i B = (5,−3) są dwoma wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. Oblicz
pole tego
trójkąta.
zad3. Odcinek o końcach K =(4,−2) i M= (2,−6) jest przekątną kwadratu KLMN. Oblicz pole koła
opisanego
na kwadracie i pole koła wpisanego w ten kwadrat.
zad 4.Wykaż, że punkty A = (3,−8), B = )5,−2) C = (−18,−71) są współliniowe.
13 maj 21:34
dero2005:

| | xA+xC | | yA+yC | |
S( |
| ; |
| ) = (1; 2) |
| | 2 | | 2 | |
yBD = aBD(x − xS) + yS = 2x
13 maj 21:50
lola: dzięki wielkie

gdyby ktoś znał odpowiedzi na pozostałe zadania byłabym wdzięczna

.
13 maj 21:57
dero2005:

a =
√(xB−xA)2 + (yB−yA)2 = 7
√2
13 maj 22:04
Eta:
Poczekaj cierpliwie
dero nie ma co robić....... zaraz Ci wrzuci gotowce( tylko je przepisz bezbłędnie)
13 maj 22:13
dero2005:

d =
√(xM−xK)2+(yM−yK)2 = 2
√5
pole koła opisanego
pole koła wpisanego
13 maj 22:16
lola: Dzięki.
13 maj 22:18
Eta:
13 maj 22:18
dero2005:
| yB−yA | | yC−yA | |
| = |
| |
| xB−xA | | xC−xA | |
3 = 3
L = P
ciekawy jestem lola czy Tobie się to przyda do nauczenia się czy tylko do zaliczenia?
13 maj 22:24
lola: chciałam do tego i do tego, ale po tym jak napisałeś to tylko do zaliczenia
13 maj 22:25