matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykresy funkcji- uzupełnianie tabelki.
Nataliaw087:
Dana jest funkcja f(x)= x
3
/3, gdzie x∊<−3,2>. Uzupełnij tabelę częściową funkcji f. Proszę o pomoc i zapisanie wykonywanych działań.
13 maj 19:47
Kacper:
Działania na potęgach są trudne?
13 maj 19:49
Nataliaw087:
Nie, ale nie wiem co za co podstawić
13 maj 20:00
5-latek:
(−2)
3
−8
8
np. x=−2 to f(−2)=
=
= −
3
3
3
13 maj 20:06
Janek191:
x
3
Np. f(x) = − 9 ⇒
= − 9 / * 3 ⇒ x
3
= − 27 ⇒ x = − 3
3
13 maj 20:09
Nataliaw087:
Ok, rozumiem, dzięki
13 maj 20:12