Proszę o pomoc
Natalia: Podaj liczbę rozwiązań równania w zależności od parametru m:
|logx2|+4=m2.
Bardzo proszę o pomoc.
13 maj 19:21
===:
... to może zapisz poprawnie
13 maj 19:24
Natalia: Jest zapisane poprawnie.
13 maj 19:25
===:
Czyli to logarytm dziesiętny
Rysuj wykres i "tnij" go stałą y=m2
13 maj 19:29
Natalia: Ale wykres mam narysować normalnie, nie biorąc pod uwagę tego że jest kwadrat przy x?
13 maj 19:33
Kacper:
f(x)=logx2, Df=R\{0}
logx2= 2logx, dla x>0
2log(−x) dla x<0
13 maj 19:38
Kacper:
Oczywiście powinno być wszędzie logx2
13 maj 19:38
Mila:

y=log(x
2)
13 maj 20:33