Modele mat
xyz: Szukam inteligentnej osoby!
Dany jest jednoetapowy model o następujących charakterystykach: u=1,2 d=0,9 r=0,1. Rozważmy
europejską opcję kupna akcji o cenie wykonania K=50. Zbadać ciągłość funkcji:
C*: (0,∞)∍δ0 →C*(δ0)∊(0,∞).
Narysować jej wykres.
13 maj 17:31
PW: Inteligencja nie na tym polega. Ty szukasz osoby znającej te pojęcia.
13 maj 17:57
Godzio:
Ja nawet wiem o co chodzi w tym, ale co to za funkcja i co jest jej argumentem?
13 maj 18:01
xyz: Tyle było w zadaniu, nic więcej. Nie wiem o co chodzi, sorry, szpital nie wybiera, wykładowca
mi nie przyjdzie tłumaczyć, gdy ja leżę pod kroplówką.
13 maj 18:11
Godzio: Ale o jakiekolwiek notatki też byś mógł się postarać.
13 maj 18:25
xyz: Wydaje mi się, że skoro mam problem to można powiedzieć jak to zacząć, już nie mówię, że
rozwiązać. Inaczej to zadanie nie znalazłoby się na tym forum− które jednak służy do pomagania
osobom mającym problemy z jakimiś zadaniami.
13 maj 18:38