matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planiketria
xyz:
dlugosc jednej z przekatnej rombu wynosi 8, zas pole tego rombu jest rowne 24. oblicz dlugpsc boku i wysokosc rombu
13 maj 14:46
Benny:
1
P=
*e*f
2
1
24=
*8*f
2
f=6 z pitagorasa bok a 4
2
+3
2
=a
2
a
2
=25 a=5 wysokość z pola P=a*h 24=5*h
24
h=
5
13 maj 14:50