mat
ewa25: log8(x2−4x+3)≤1 rozwiaz
13 maj 14:26
J:
zalożenie: x2 − 4x + 3 > 0
potem.. ⇔ x2 − 4x + 3 ≤ 8
13 maj 14:28
irena_1:
log
8(x
2−4x+3)≤1
x
2−4x+3>0
(x−1)(x−3)>0
x<1 lub x>3
x
2−4x+3≤8
x
2−4x−5≤0
Δ=16+20=36
| | 4−6 | | 4+6 | |
x1= |
| =−1 lub x2= |
| =5 |
| | 2 | | 2 | |
x∊(−1; 5)
x∊(−1; 1) ∪ (3; 5)
13 maj 14:29
ewa25: dalej mozesz prosze
13 maj 14:31
J:
nawet nie widzisz ,że to koniec zadania ...PORAŻKA !
13 maj 14:32
ewa25: dzieki
13 maj 14:33
ewa25: rozumiem ci napisala j ze nie rozumie matematyki
13 maj 14:33
ewa25: dzieki irena tak mam na imie ewa a ty irena
13 maj 14:35
J:
po co Ci te rozwiązania, skoro nic nie rozumiesz ?
13 maj 14:36
ewa25: ni bede sie klocic i tyle
13 maj 14:37
J: ja się tylko pytam, nie kłócę
13 maj 14:38
ewa25: ok
13 maj 14:40
ewa25: nigdy nie rozumialam matematyki
13 maj 14:40
ewa25: zawsze mialam 2
13 maj 14:40
ewa25: a w szkole sredniej to gorzej
13 maj 14:40
ewa25: a jeszcze przy dzieciach sie nie nauczysz
13 maj 14:42
J:
wrzucasz naraz zadania z kilku działów matematyki ... widać nic nie robisz, aby czegokolwiek
sie nauczyć...teraz pewnie masz oddać jakąś pracę kontrolną
13 maj 14:42
ewa25: skad zgadles
13 maj 14:48
ewa25: takie dostalam pytania
13 maj 14:48