matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
Hugo:
Ktoś ?jakis pomhysl ;x
http://scr.hu/2pdc/vbayi
13 maj 10:02
Qulka:
http://prntscr.com/74one6
13 maj 11:54
Qulka:
średnia empiryczna =2,9
2,9−3
t
emp
=
•
√
9
= −1,414213562
0,2121
t
kr
= 1,383028738 |t
emp
|=1,4142 < t
kr
nie ma podstaw do odrzucenia hipotezy o równości średnich cena nie jest istotnie mniejsza od 3 tys.
13 maj 12:04