aa
Hugo: ile torebek herbaty należy pobrać do próby w celu uzyskania średniej wagi z błdem dopuszczalnym
0,4 dag i poziomem ufności 0,99? Zakłada się że wariacja wagi wynosi 1,2dag
Jak to zrobić

?
13 maj 00:09
13 maj 00:14
13 maj 00:18
Hugo: Qulka <3
13 maj 00:18
Hugo: mam jeszcze dwa :x na forum, zobaczyla bys?
13 maj 00:18
Hugo: Czasem Cię jutro koło 12 nie bedzie na forum

?
13 maj 00:19
Qulka: max do 12.20
13 maj 00:27
Hugo: 
Ja bym ci no skrzynke piwa postawił ale do Krk chyba sie nie wybierasz ;x
13 maj 00:30
Qulka: baaardzo lubię Kraków

może się wybiorę po drodze z Zamościa
13 maj 00:34
Hugo: ufnosc = 0,99
błąd 0,4 czyli 1−a = 0,4

? a = 0,6?
wariacja = 1.2
szukane n
13 maj 00:41
Hugo: Kraków najlepsze miasto studenckie

ja myśle, jak bys kiedys cos to daj znac Hugo dla Qulki
ma czas zawsze !
13 maj 00:42
13 maj 00:43
Hugo: Qulko we wzorze jest d
2 
13 maj 00:44
Hugo: skąd masz to ua2 ;−;
13 maj 00:45
13 maj 00:46
Hugo: 
czajam ! a to d
2

bo w danych mamy 0,4 błąd a nie podnioslas do kwadratu ;x
13 maj 00:48
Qulka: zapomniałam podnieść do kwadratu
13 maj 01:16
Qulka: ufność 0,99 to α=0,01 więc 1−α/2 = 0,995
13 maj 01:17
Hugo: 
Hugo tylko chciał się upewnić czy dobrze myśli

Dziękuję Ci za wszystko ponownie
13 maj 09:10