aa
Hugo: Pewien metalurd z ośrodka badawczego zamierza zdabać punkt topnienia pewnego stopu. W tym celu
dokonuje 36 pomiarów tego punktu , uzyskując wyniki: x
− = 2356C, s=3,6C Zbuduj przedzial
ufnosci dla rzeczywistej sredniej temperatury topnienia przyjmujac 1−a = 0,95
Jak to zrobic
13 maj 00:07
13 maj 00:29
Qulka:
2356 ± 1,175978391
13 maj 00:33
13 maj 00:38
Hugo:
a − wariacja : > strzelam ale to 'u' ? : /
13 maj 00:39
Hugo: to z tabeli

czajam !
13 maj 00:51
Qulka: to alfa..z przedziału ufności i potem z tabelki
13 maj 01:15