pierwiastki
plzz: √3/2*2√3
rozpisz ktoś plz
12 maj 22:19
iza:
..=3
12 maj 22:20
plzz: czemu tak jest?
12 maj 22:21
12 maj 22:25
12 maj 22:25
plzz: aa to? √3/2 * 4√3?
12 maj 22:27
Ajtek: Zrób analogicznie, skracać chyba umiesz.
12 maj 22:29
plzz: jestem w 6 klasie podstawuwki i pani kaze to robic a ja wgl nie umiem tego
12 maj 22:30
iza:
..=6
12 maj 22:30
Ajtek:
Dobra, nie bój się pierwiastków, nie gryzą.
Jaki jest wynik takiego działania?
12 maj 22:31
plzz: dziękuję
12 maj 22:31
iza:
| √3 | |
| *4√3= √3*2√3= 2*3=.... |
| 2 | |
12 maj 22:31
plzz: 2
12 maj 22:32
plzz: 6
12 maj 22:32
Ajtek:
Świetnie

Teraz zapamiętaj:
√a*
√a=a, czyli
√3*
√3=...
12 maj 22:33
plzz: 3
12 maj 22:34
Ajtek:
2*3=...?
12 maj 22:34
plzz: 6
12 maj 22:35
Ajtek:
Rozumiesz już?
12 maj 22:35
plzz: tak dzięk€ję
12 maj 22:36
Ajtek: Nie ma sprawy, powodzenia
12 maj 22:36
Ajtek:
I piszemy podstaw
ówki

.
12 maj 22:37
iza:
"b
ulu"
12 maj 22:38
??:
No i będzie II tura
12 maj 22:44
zupa ogórkowa:
12 maj 22:45