matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinus
olle:
Oblicz sin
2
32 + sin
2
122
12 maj 22:13
iza:
..=1
12 maj 22:14
Janek191:
sin 122
o
= sin ( 90 + 32)
o
= cos 32
o
więc sin
2
32
o
+ sin
2
122
o
= sin
2
32
o
+ cos
2
32
o
= 1
13 maj 08:43