POMOCY NA JUTRO :( dziedzina i wykres.
krystian: Wyznacz dziedzinę funkcji f i narysuj jej wykres:
f(x)=x+x2+x3+...
12 maj 21:51
12 maj 21:54
krystian: i to wszystko ?
12 maj 21:56
ZKS:
Coś byś chciał więcej?
12 maj 22:00
krystian: nie ni zdziwiony jestem ze to takie krotkie a ja sie nad tym rozwodze
12 maj 22:02
ZKS:
Jest to suma nieskończonego ciągu geometrycznego.
12 maj 22:06
krystian: w odpowiedziach mam Df=(−1;1) a f(x)=−1x−1=−1
12 maj 22:18
ZKS:
To się cieszę, że dobrze Ci podałem.
12 maj 22:26