naprawde wazne
Ziomuś: 1. Trójkąt równoboczny bok = 4j, udowodnij że jeżeli umieścisz 17 punktów to 2 będą leżeć
bliżej niż 1j.
2. Zbiór T {1000...9999} sprawdź ile jest liczb w których co najmniej jedną cyfrą jest 1, co
najmniej jedną cyfrą jest 0, co najmniej jedna cyfrą jest 2.
3. Zbadaj skracalność ułamka (13n+5)/8n+3 gdzie n należy do N
4. a0 = 1 a1 = 3 a2 = 5 an = 3an − 2an − 3, n >= 3
sprawdź czy an < 2
(n+1) dla n >= 1
5. używając twierdzeń oblicz (3
100 − 21
55)%19 twierdzenie Eulera lub Male twierdzenie
Fermata...
6. Na ile sposobów można utworzy bukiet z 10 kwiatów mając do dyspozycji 3 gatunki różnych
kwiatów

niemam pojecia jak to ugrysc... Serdecznie prosze o pomoc
4 gru 18:31
Ziomuś: zad 6 wymyslilam ale niewiem czy dobrze....
10 po 3 = 720/6= 120 sposobow dobrze?
4 gru 18:48
BiebrzaFun :
1)gdzie umieścisz te punkty?
4 gru 19:35
5 gru 11:54