Zapisz w postaci różnicy logarytmów wyrażenie
Amon: Zapisz w postaci różnicy logarytmów wyrażenie
a. log2 167
b. log3 (212)
c. logπ 32
d. log√2 (153)
12 maj 19:39
12 maj 19:45
Janek191:
| | 16 | |
a) log2 |
| = log2 16 − log2 7 |
| | 7 | |
| | 1 | | 5 | |
b) log3 2 |
| = log3 |
| = log3 5 − log3 2 |
| | 2 | | 2 | |
12 maj 19:45
Amon: A c) i d)?
12 maj 19:48
5-latek: Dostales przecież ode mnie linka i podziekowales
Dlaczego skoro tego nie rozumiesz ?
12 maj 19:49
Amon: Dzięki już rozumiem
12 maj 19:50
5-latek: Poza tym masz przecież rozwiązane przykłady a) i b)
czy tak trudno na ich podstawie rozwiazac c i d ? no chyba ze nie potrafisz zamienic
12 maj 19:51
Amon: JUż rozumiem spokojnie bez spiny
12 maj 19:51