matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
llogarytmy
Amon:
Wykorzystując definicję logarytmu zapisz x jako liczbę całkowitą a. x = log2 1 b. x = log3
1
3
c. x = log5 5 d. x = log4 16
12 maj 18:19
vaultboy:
a. x=0 bo 2
0
=1 b. x=−1 bo 3
−1
=1/3 c. x=1 bo 5
1
=5 d. x=2 bo 4
2
=16
13 maj 15:31