matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmyy
Amon:
Wykorzystując definicję logarytmu rozwiąż równanie a. log2 x = −1 b. log3 x = 2 c. log4 x = −2 d. log5 x = 3
12 maj 18:17
Mila:
2
−1
=x
1
x=
2
3
2
=x x=9 Dalej sam
12 maj 19:04
52:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3417.html
ogarnij sobie tą zakładkę
12 maj 19:07