oblicz
porażka: 2sin120+4cos60tg54*tg36
Pomoże mi ktoś jak ja mam to obliczyć?
12 maj 17:37
porażka: oblicz wartość wyrażenia
12 maj 17:42
Mila:
| | √3 | |
sin(120o)=sin(180−60)=sin(60o)= |
| |
| | 2 | |
tg(54
o)=ctg(36
o)
ctg(36
o)*tg(36
o)=1
Podstawiaj i licz.
12 maj 17:44
porażka: a co z tą 2 i 4 przed sin i cos?
12 maj 17:46
Mila:
To nie umiesz wykonać mnożenia?
12 maj 17:48
porażka: Czyli to będzie √3 + 21 = √3 + 2 <−−−−−−− to już jest wynik?
12 maj 18:02
porażka: Czy taki wynik wyjdzie?
12 maj 18:34
12 maj 19:02