matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w postaci potęgi o podstawie całkowitej
kicia:
Zapisz w postaci potęgi o podstawie całkowitej a. 2
3
∙2
3
b. 2
x
∙2
y
c. 3
5
∙5
−
2 d. 4
2
∙4
−
3
12 maj 16:16
Janek191:
Np. a) 2
3
*2
3
= 2
3 +3
= 2
6
d) 4
2
* 4
−3
= 4
2 −3
= 4
−1
12 maj 17:52