.
bezendu:
Rachunek prawdo
Zapisz za pomocą zbiorów: spośród A, B, C
a) żadne nie zajdzie:
A∪B∪C=∅ ?
11 maj 23:37
bezendu:
b ) zajdą dokładnie dwa
?
11 maj 23:42
bezendu:
c) zajdą wszystkie trzy
A∩B∩C=1 ?
11 maj 23:43
bezendu:
d) zajdą co najmniej dwa ?
11 maj 23:46
bezendu:
11 maj 23:49
Godzio:
a) Ac ∩ Bc ∩ Cc (i już, wszystko prócz tych zbiorów)
A suma zbiorów jest pusta, gdy każdy jest pusty, a to trochę bez sensu
11 maj 23:50
Godzio:
b) (Ac ∩ B ∩ C) U (A ∩ Bc ∩ C) U (A ∩ B ∩ Cc)
11 maj 23:51
Godzio:
c) A∩B∩C i tyle nie trzeba pisać = 1 bo to też nie ma sensu logicznego (zbiór = liczba?)
11 maj 23:51
Godzio:
d) (Ac ∩ B ∩ C) U (A ∩ Bc ∩ C) U (A ∩ B ∩ Cc) U (A ∩ B ∩ C)
11 maj 23:52
bezendu:
Dzięki z jeszcze jednym mam problem:
Odcinek długości l łamiemy w dwóch losowo wybranych punktach. Oblicz prawdopodobieństwo
tego, że z tak otrzymanych trzech odcinków można zbudować trójkąt.
11 maj 23:52
Qulka: A∪B=1 ⋁ A∪C=1 ⋁ B∪C=1
11 maj 23:52
Qulka: o proszę

nie musiałam kombinować
11 maj 23:53
bezendu:
Qulka zadanie z trójkątem ?
12 maj 00:08
bezendu: ?
12 maj 00:16
Godzio:
Ja nigdy nie lubiłem prawd. geometrycznego
12 maj 00:20
bezendu:
Ale można za pomocą długości łuku policzyć licząc długość łuku, ale to nieoficjalna wersja
12 maj 00:25
Qulka: już nie myślę, a geometrycznego tez nie lubię
12 maj 00:39
bezendu:
Up
12 maj 11:46
12 maj 12:56
bezendu:
Ale tam niestety nie ma tego rozwiązania do A do Z a w tym wypadku takiego potrzebuje akurat.
13 maj 11:51