dy | 1 | ||
+ xy = xy3 / * | |||
dx | y3 |
dy | x | ||
+ | − x = 0 | ||
y3dx | y2 |
1 | −2 | |||
z = | ⇒ z' = | y' | ||
y2 | y3 |
dz | ||
− | + xz − x = 0 | |
2dx |
dz | |
= (z − 1)x | |
2dx |
dz | ||
∫ | = ∫ 2xdx | |
z − 1 |
1 | ||
ln| | − 1| = x2 + C | |
y2 |
1 | |
− 1 = ex2 + C | |
y2 |
1 | |
= ex2 + C + 1 | |
y2 |
1 | ||
y2 = | ||
ex2 + C + 1 |
1 | ||
y = ±( | )1/2 | |
ex2 + C + 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |