Zaznacz na osi liczbowej liczby dla których
redbulka: a. |x| = 1
b. |x −1| = 2
c. | 2x +1| = 3
d. |1−3x| = 4
11 maj 21:21
11 maj 21:39
redbulka: Proste ale skoro zadaje takie zadanie to znaczy że potrzebuje pomocy prawda?
11 maj 22:17
Ajtek:
Z definicji wartości bezwzględnej:
|x|=1
x=1 u x=−1
b)
|x−1|=2
x−1=2 u x−1=−2
x=3 u x=−1
Dalej sama.
11 maj 22:20
5-latek: czy zagladnelas do linku ?
masz tam rozwiązane np. |x|=3
To jeśli za 3 wstawisz 1 to jakie będzie rozwiązanie przykładu a?
11 maj 22:21
redbulka: Pytanie było zaznacz na osi liczbowej
11 maj 22:24
52: xDDDDDDDDD
11 maj 22:25
5-latek: To jest bardziej polecenie niż pytanie
To nie potrafisz zazanczyc na osi liczbowej np. w a) 1 i (−1) ?
11 maj 22:26