matematykaszkolna.pl
aa Hugo: @INFORMATYCY Mam w ciągu kilku labek napisać coś kreatywnego w PERLU emotka co proponujecie? Prowadzący mowił ze najłatwiejsza jest strona www
11 maj 19:05
Neko: Chyba programiści a nie informatycy.
11 maj 19:40
tęczowa: bo przecież programista to nie informatyk xd
11 maj 19:42
kyrtap: stwórz drugie forum matematyka pisz
11 maj 19:47
Neko: Pewno że nie. Od dziecka się bawię komputerami, administruje serwerami, zarządzam sieciami(podstawy). Większość programistów nie wie co to patchcord, nie wie jak wygląda zaciskarka (co dopiero jej użyć), Ja w wieku 8 lat musiałem umieć konfigurować outlooka. A pierwszy lepszy programista nie będzie znał różnicy między POPem a IMAPem. Znam to z praktyki. Całe programowanie jakie mnie męczy to pisanie głupich rzeczy na czarnym ekraniu − pozdro. Infromatyk to nie programistka. To są 2 osobne zawody.
11 maj 19:47
Kejt: Programowanie jest tylko jedną z dziedzin informatyki ^^ A tak btw. to dzięki, wyszło na to, że nie jestem pierwszą lepszą programistką Perla ledwo co tknęłam, za wiele nie pomogę emotka
11 maj 19:54
Hugo: @Neko: co do Perla poradzisz cos?
11 maj 19:56
Hugo: Dziadek Mróz mam nadzieje ze wbije
11 maj 19:57
Neko: @Hugo. Gdybym potrafił to bym Ci pomógł. Niestety nie miałem styczności nigdy w życiu.
11 maj 20:10
Dziadek Mróz: A co to jest perl?
11 maj 20:58
Dziadek Mróz: Perl to taki Python. Nic nowego tam nie znajdę.
11 maj 21:02
Lukas: Phyton to jeszcze ktoś w tym piszę ?
11 maj 21:05
52: Wiele osób i ciągle są poszukiwani pracownicy ze znajomością Pythona emotka
11 maj 21:06
Kejt: lol, Lukas Python to jeden z ważniejszych języków, spore zapotrzebowanie jest na programistów emotka
11 maj 21:07
Hugo: "A co to jest perl?" http://www.metal.agh.edu.pl/~wilk/dydaktyka/perl.pdf take cos taki shell code
11 maj 21:08
Hugo: Python ma ciekae składnie 8) jest używany w Hackingu
11 maj 21:08
Kejt: Python jest chyba moim ulubionym językiem emotka
11 maj 21:10
Hugo: co do Perla ;> .. gre sie da?
11 maj 21:10
Dziadek Mróz: Hugo, wszystko się da emotka Tylko podejdź od odpowiedniej strony
11 maj 21:15
Hugo: Dziadek, a poza C++ w czym jestes dobry?
11 maj 21:23
kyrtap: we wszystkim Dziadek uczy mnie gotować emotka
11 maj 21:23
Dziadek Mróz: Tak jak kyrtap pisze, jestem jeszcze dobry w gotowaniu
11 maj 22:17
kyrtap: się wie
11 maj 22:18
Draghan: Właśnie, co to jest Perl? Tak jak Twój prowadzący mówił − najłatwiej chyba machnąć w nim jakiś preprocesor tekstu, zważywszy na docelowe zastosowanie języka. A co do informatyk ≠ programista: Neko, jesteś bardzo niesprawiedliwy. Dobry programista będzie znał różnice między protokołami IMAP a POP. Inaczej przecież nie wypada. emotka Co do zaciskarek i innych fajnych rzeczy, o których mówisz: jak mówiła Kejt, programowanie jest jedną z dziedzin informatyki. Zarządzanie siecią to inna sprawa, bardziej podpadająca pod opiekę techniczną, niż naukę (informatyka − dziedzina nauki, zajmująca się przetwarzaniem informacji − przy zaciskaniu skrętki mało jest przetwarzania informacji emotka ).
12 maj 11:28
Draghan: Sorry, nie tak mówił Twój prowadzący. Napisałem jedno, potem usunąłem część, a pierwsza część zdania została. Umówmy się, że tego nie było.
12 maj 11:29