dany jest równoległobok abcd wyznacz punkt przeciecia przekątnych tego równoległ
majca: i oblicz jego obwód
a) A(−3,−2) B(5,2) C(5,5)
PRZYKŁAD B ZROBIE SAMA ANALOGICZNIE DO PRZYKŁADU A
11 maj 18:33
majca: zrobli ktos plsisssss
11 maj 18:39
===:

Ty nie szukaj podobnie ...tylko powtórz wiadomości o równoległoboku −
11 maj 18:41
===:
a potem o długości odcinka i środku odcinka −
11 maj 18:43
majca: a jakies obliczenia do tego nie trzeba długosci liczyc
11 maj 18:52
majca: ?
11 maj 18:53
===:
znasz wzór na długość odcinka?
11 maj 18:54
majca: tak
11 maj 18:56
majca: (xb−xa)2+(yb−ya)2
11 maj 18:56
Janek191:
Pierwiastek kwadratowy z tego co wyżej
11 maj 19:00
majca: ?
11 maj 19:00
majca: to tak oblicze odc ab bc ac i co dalej
11 maj 19:01
===:
ble ... ble ...
matematyka to nauka ścisła −

"Przerysuj" cały wzór −
11 maj 19:01
majca: wiem ze pierwiastek bo znam wzór sie pytam czy mam obliczyc odcinek i potem cos
11 maj 19:03
Janek191:
Długość odcinka AB i długość odcinka BC
Np.
I BC I = 5 − 2 = 3
Obwód
L = 2 *I AB I + 2*I BC I = ...
11 maj 19:06
majca: a mógłbyś mi rozwiązać to zadanie janek191 prosze bardzo prosze prosze
11 maj 19:07
Janek191:
Masz wzór na długość odcinka, to wstaw do niego liczby i licz :")
11 maj 19:10
majca: wiem ale nie mam czasu a musze miec to na jutro bo mam jeszcze duzo zadan i sie nie wyrabiam
11 maj 19:11
Janek191:
Zamiast pisać prośby, oblicz długość odcinka AB

To kwestia kilku sekund
11 maj 19:13
===:
... napisała Ci ... mam mało czasu a musi mieć na juto ... umieć nie musi −
11 maj 19:24
majca: zrobiłam to bo co mam zrobic wyszło mi tak ab=pierwiastek z 80 =4pierwiastek 5
bc=3
ac=pierwiastek z 113
11 maj 19:30
majca: co dalej
11 maj 19:30
majca: ?
11 maj 19:32
majca: ?
11 maj 19:34
majca: janek i co dalej
11 maj 19:37
Hugo: This is the end − Adell
11 maj 19:55
majca: serio tyle
11 maj 19:56
majca: nie tyle napewno nie koniec bo obliczyłam odcinki i teraz mam wyznaczyć punkt przeciecia tego
równoległoboku i obliczyc jego obwód wiec nie tyle ratujcie co dalej
11 maj 19:57
prosta:
jakie odcinki obliczyłaś?
11 maj 20:07
Eta:
| | xA+xC | | yA+yC | |
S( |
| , |
| )= ........ S(1; 1,5) |
| | 2 | | 2 | |
|AD|=|BC|=3 i |AB|=|DC|=
√82+42=
√80= 4
√5
Obwód równoległoboku : 3+3+4
√5+4
√5= 6+8
√5
11 maj 20:17