PROSZĘ O POMOC, PILNE!!!
PILNE: mam przedział
A (2;1>
B <−5;4)
nie wiem czy dobrze robię, ale:
suma A i B <−5;4)
iloczyn A i B (−2;1>
nie wiem czy dobrze myślę z różnicą, tutaj nie będzie żadnych elementów? no i dopełnienie
A=−5,4, dopełnienie B=2,1
11 maj 17:26
PILNE: sorry za pomyłkę, zbiór A to (−2;1>
11 maj 17:30
5-latek: Przedzial A jest zle zapisany
zapisz go poprawnie .
Zaznacz sobie te przedzialy na osi liczbowej i dopiero myśl
Jeśli chodzi o dopełnienie to nie wiadomo jakie ono ma być dlatego ze nie ejst okreslona
przestrzen
Ale powiedzmy ze jest to caly zbior liczb rzeczywistych
wtedy A'=(−∞−2>U(1,∞)
i zbior B'=(−∞,−5)U<4,∞)
Roznica może być A\B lub B\A
11 maj 17:34
PILNE: mam zbiór
A= x należy do R; 1<x≤−2
B= x należy do R; −5≤x<4
czyli mam źle przedział?
11 maj 17:43
PILNE: w takim razie jak będzie z różnicą w obu przypadkach?
11 maj 17:45
Janek191:
Jakieś głupoty 1 ≤ − 2

! ")
11 maj 18:03
PILNE: nie rozumiem....proszę o wyjaśnienie i pomoc
11 maj 18:07
5-latek:

Zbior A można zapisac tak
x≤−2 i x>1 wiec
x∊(−
∞,−2> U(1,
∞)
czli A=(−
∞,−2>U(1,
∞)
Zaznacz tak samo sobie na osi liczbowej zbior B
ja teraz muszse wyjechać jak wroce to zobaczę
11 maj 18:09
5-latek: czesc
Janek 
W takim razie pomoz
11 maj 18:10
Janek191:
Napisz porządnie te zbiory

Np. A = ( − 2 , 1 > ?
B = < − 5 , 4 ) ?
11 maj 18:10
11 maj 18:16
Janek191:
Tam są przedziały :
A = < − 2, 3)
B = ( 1, 4)
11 maj 18:20
PILNE: tak, ale podłożyłem po prostu inne liczby, czyli to jest źle?
11 maj 18:21
PILNE:

dobrze narysowałem zbiór B?
11 maj 18:25
prosta:

zbiór B:
11 maj 18:31
PILNE: to w takim razie ile wynosi suma? R, bo (−∞;+∞)?
11 maj 18:44