cd jednokładność...
Sim: Czym się różni to jak przekształcę figurę przez jednokładność w skali k = 2, a k = −2?
Chodzi mi o to jak ten "MINUS" wpływa na przekształcenie figury...
4 gru 17:05
4 gru 17:20
AS:
Dla k > 0 figura i jej obraz znajdują się po tej samej stronie względem
środka jednokładności
Dla k < 0 figura i jej obraz znajdują się po przeciwnych stronach względem
środka jednokładności
Dla k = 1 tozsamość
Dla k = −1 symetria środkowa względem środka jednokładności
4 gru 17:51
Sim: Dzięki Wam
4 gru 18:49