Znaleźć całke ogólna i odpowiednio całke szczególna równań różniczkowych zwyczaj
Nicola: Znaleźć całke ogólna i odpowiednio całke szczególna równań różniczkowych zwyczajnych.
a) (1+x2)dydx−√1−y2=0, y(1)=√32
b) x(1+ℯy)−ℯydydx=0, y(0)=0
c) dydx=tgyx, y(1)=π/2
11 maj 17:01
J:
| | dy | | dx | |
a) ⇔ |
| = |
| ... równanie o zmiennych rozdzielonych |
| | √1−y2 | | 1+x2 | |
11 maj 17:04
J:
| | ey | |
b) ⇔ xdx = |
| dy .... zmienne rozdzielone |
| | 1+ey | |
11 maj 17:07
Nicola: Jak możesz to rozpisz te przykłady z wyjaśnieniami bo jutro z tego mam kartkówkę i fajnie by
było jakby ktoś mi to wyjaśnił tak żebym to zaliczyła. Bardzo proszę o pomoc
11 maj 17:08
J:
| | dy | | dx | |
c) ⇔ |
| = |
| ... zmienne rozdzielone |
| | tgy | | x | |
11 maj 17:08
Andrzej: Achhhhh ten UZ
11 maj 17:09
J:
| | 1 | |
ile wynosi całka: ∫ |
| dx = ? |
| | 1+ x2 | |
11 maj 17:09
ICSP: J twoje rozwiązanie przykładu a) nie obejmuje funkcji y ≡ 1 oraz y ≡ −1
11 maj 17:13
Nicola: nie wiem ile wynosi. pisze tutaj bo musze ogarnąc te przykłady a nie całą matematykę jak możesz
to powiedz mi jak mam rozwiązać takie zadanie jakby było na e trapezie to bym tam się nauczyła
ale nie mogę znaleźć więc pewnie tam nie ma.
11 maj 17:15
J:
Nicola vel Olka vel olcia ...bo to chyba wszystko twoje nicki ..
o czym my rozmawiamy, chcesz zrozumieć równania różnicznowe nie mając pojęcia o pochodnych,że
o całkach nie wspomnę ... to niemożliwe
11 maj 17:25