całkujemy
52: Pytanie:
|t=y−x|
∫x2√y−xdy=|dt=dy|=x2∫√tdt mogę tak ?
11 maj 14:12
Godzio: Tak
11 maj 14:23
52: 
Ale dziko...
11 maj 14:24
52: Dzięki
Godzio 
, miałbyś czas póóóźnym wieczorem tak myślę z 15min ?
11 maj 14:25
Godzio: Tak, dzisiaj mam nockę z projektem. Napisz tylko o której

(tym razem piszę z komórki

)
11 maj 14:31
52: Uważaj, bo ci uwierzę ...
A tak na serio to ok, bo bym cię trochę pomęczył, bo nie umiem rozwiązywać układów równań
11 maj 14:33
Godzio: To o której?
11 maj 14:36
52: 23:30 ?
11 maj 14:38
Godzio: Oks
11 maj 14:38
52: ∫x
3√4−x2dx
t=4−x
2
dt=−2xdx
mogę tak ?
11 maj 14:39
Godzio: Oj zdecydowanie nie
| | 1 | |
4 − x2 = t ⇒ − 2xdx = dt ⇒ xdx = − |
| dt |
| | 2 | |
x
2 = 4 − t
∫x
3√4 − x2dx = ∫x
2 *
√4 − x2 * xdx
11 maj 14:44
52: Kurdeeee, faktycznie

Dziękuję
11 maj 14:44