Równanie
Olka: Rozwiązać równanie różniczkowe
xy'+y=0
11 maj 12:19
J:
| | dy | | dy | | dx | |
⇔ x |
| = − y ⇔ − |
| = |
| .... zmienne rozdzielone |
| | dx | | y | | x | |
11 maj 12:22
Olka: Zminne rozdzielone? Sory nie ogarniam kompletnie
11 maj 12:24
J:
to się nie zabieraj za równania różniczkowe ... bo to jest akurat jedno z najprostszych ..
scałkuj obustronnie
11 maj 12:40
Olka: Jednak nie ode mnie zależy czy cię zabieram czy nie
11 maj 13:25
Olka: A skoro nie chcesz pomoc to po co sie w ogole odzywasz
11 maj 13:25
J:
| | 1 | |
całkuj obustronnie .. ile wynosi: − ∫ |
| dy ? |
| | y | |
11 maj 13:26
J:
śledzę Twoje posty i chyba studiujesz ( może zaocznie ) ... i widzę,że brakuje Ci podstaw ...
11 maj 13:28