matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Olka:
Obliczyć pierwsze pochodne cząsteczkowe funkcji z=f(x,y): z=e
x
y
11 maj 12:08
J:
z'
x
= y*e
xy
z'
y
= x*e
xy
11 maj 12:20
Olka:
To już jest kobiec zadania?
11 maj 12:26
52:
Tak...
11 maj 12:28