matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile wynosi tanges
michaś:
Witam Ile wynosi tg α/2 gdzie α=31
11 maj 09:51
J:
= tg(15,5
0
) = tg(15
0
30')
11 maj 10:04
irena_1:
α=31
0
?
α
Jeśli tak, to tg
=tg15
0
30'≈0,2672
2
11 maj 10:05