matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Ania:
Jak policzyć całkę niewłaściwą?
∞
∫ e
−x
dx 0
11 maj 05:57
J:
1
= lim
t→
∞
0
∫
t
e
−x
dx = − e
−x
I
t
0
= −e
−t
+ e
0
= −
+ 1 = [ 0 + 1] = 1
e
t
11 maj 06:10