oblicz przekatna
martin: oblicz przekatna prostokata o wymiarach 6.80x3.57 prosze o pomoc jak to obliczyc
10 maj 22:25
Eta:
a=6,8 , b= 3,57
d=√a2+b2=............
10 maj 22:26
5-latek:

Tak ogolnie wygląda prostokąt
Widzisz jakie twierdzenie należy zastosować ?
Poza tym masz przecież kalkulator
10 maj 22:31
5-latek: To już takie zadania na forum
10 maj 22:32
antek: i takie tez sà potrzebne§
10 maj 22:37
martin: jesli mozna to prosze mi to zadanie dla przykladu rozpisac* dzieki
10 maj 22:39
5-latek: Chyba sobie zartujesz .
Przeciez Eta napisala CI bierz kalkulator i licz
10 maj 22:41
Eta:
d≈7,7
10 maj 22:43
Metis: Eta , za dobra jesteś
10 maj 22:46
Eta:
Mam kalkulator ....
10 maj 22:46
Ajtek:
A ja liczydło
10 maj 22:47
Metis: ... Fajnie macie
10 maj 22:49
Ajtek:
No nie
10 maj 22:50
Eta:
Ja jeszcze mam stary suwak logarytmiczny
10 maj 22:51
Ajtek:
Zazdraszczam, tez kiedyś miał brat. Ale się złamała przesuwana część plastikowa jak byłem
bardzo młody
10 maj 22:54
Eta:
Nie miałeś klocków Lego? to zepsułeś suwak
10 maj 22:56
Ajtek:
To nie ja zepsułem

.
10 maj 22:57
Eta:
10 maj 22:58
Ajtek:
Świetnie się z Wami rozwiązuje zadania, a jeszcze wspanialej "spamuje". Uciekam spać, spokojnej
Wszystkim
10 maj 23:00
Eta:
Dobrej nocki
10 maj 23:02
5-latek: Jutro zapytam w hurtowni czy maja . Jeśli tak to kupie a jesli nie to niech sprowadza
A co mi tam
10 maj 23:02
martin: d=7.68
10 maj 23:24
Metis:
martin
10 maj 23:26