matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
umie ktoś
całek:
nie wiem jak się to robi oblicz całkę nieoznaczoną
x+
3
√
x
∫
dx
x*
5
√
x
4
10 maj 22:11
J:
Rozbij na dwie całki elementarne
10 maj 23:11
Mila:
x*
5
√
x
4
=x*x
4
5
=x
9
5
x
x
1
3
∫
dx+∫
dx=.. dalej poradzisz sobie, wykonaj
x
9
5
x
9
5
najpierw dzielenie potęg.
10 maj 23:16
J:
x
n+1
dla n ≠ −1 zastosuj wzór: ∫x
n
dx =
+ C
n+1
11 maj 06:56
J:
x
n+1
dla: n ≠ − 1 zastosuj wzór: ∫x
n
dx =
+ C
n+1
11 maj 07:03
Ania:
a jak mamy
2
√
x
∫
1
x−
3
√
x
11 maj 07:15