matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania różniczkowe 1 rzędu
Andrzej:
Czy te przykłady to równania o zmiennych rozdzielonych ? Bo mam problem z rozwiązaniem? a) (1+x
2
)y'−
√
1−y
2
=0 b) x(1+e
y
)−e
y
y'=0
tgy
c) y'=
x
10 maj 21:57
ICSP:
10 maj 21:58
Andrzej:
Dzięki
10 maj 22:14