matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne 2 rzędu
maths:
znajdź pochodne cząstkowe II rzędu
x−y
f(x,y) =
x+y
10 maj 21:48
J:
2y
f'
x
=
(x+y)
2
−2x
f'
y
=
(x+y)
2
−4y
f"
xx
=
(x+y)
3
2(x−y)
f"
xy
=
(x+y)
3
2(x−y)
f"
yx
=
(x+y)
3
4x
f"{yy} =
(x+y)
3
11 maj 06:54