x | ||
f(x,y)= | ||
y |
1 | ||
fx= | ( zmienną y traktujesz jak stałą) | |
y |
1 | ||
fxy=− | ||
y2 |
x | ||
f(x,y)= | ||
y |
x | ||
fy=− | ( zmienną x traktujesz jak stałą) | |
y2 |
2x | ||
fyy= | ||
y3 |
1 | ||
fyx=− | ||
y2 |
1 | ||
f'x = | ||
y |
x | ||
f'y = − | ||
y2 |
2x | ||
f''yy = | ||
y3 |
1 | ||
f''xy=f''yx = − | ||
y2 |
(x−y) | ||
to samo tylko f(x,y) = | ||
(x+y) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |