Rozwiąż układ równań metodą podstawiania
OLCIA: 5(x−4)+12=3y+x
3y+1=4+y
10 maj 20:24
Kacper:
Na czym polega ta metoda?
10 maj 20:25
OLCIA: wpisz sobie na necie i sie dowiesz, bo teraz tego nie umiem wytłumaczyć
10 maj 20:37
Kejt:
padłam

Janek pokazał Ci jak rozwiązać prawie identyczny przykład, w czym problem?
Kacper nie pyta dlatego, że nie wie, tylko pyta Ciebie czy wiesz.
10 maj 20:38
Kacper:
Zapiszę sobie ten komentarz
10 maj 20:39
Metis: No to
Kacper dostałes odpowiedź
10 maj 20:40
Kejt: Kacper jak Ty maturę zdałeś?! Przyłożyłbyś się bardziej do nauki!
10 maj 20:40
Kacper:
No właśnie przecież się uczę

Chodzę do szkoły i pytam się uczniów jak się robi to i tamto

Często tylko problem w tym, że oni nie chcą się wiedzą ze mną dzielić
10 maj 20:42
OLCIA: chcę sprawdzić czy dobre mi wyniki wyszły... a ty jak nie masz zamiaru udzielać odpowiedzi na
moje pytanie to w ogóle sie nie odzywaj bo nic mądrego nie piszesz...
10 maj 20:43
Kejt: Aww, a to nieładnie z ich strony

Pomóc Ci? Potrzebujesz korków z matmy?
10 maj 20:43
10 maj 20:44
Kacper:
Olcia skoro umiesz rozwiązać układ równań, to i umiesz sprawdzić czy rozwiązania spełniają
ten układ.
A wg mnie, to chcesz gotowca.
10 maj 20:44
Kacper:
Kejt możemy się na korki umówić
10 maj 20:45
Kejt:
y = 1.5
x = 3.125
10 maj 20:45
Metis: ... oj
Ola,
Ola
10 maj 20:45
Kejt: Niee, żartowałam tylko. Nie wypada mi
10 maj 20:47
Kacper:
Kejt dlaczego?
10 maj 20:48
Kejt: I tak za daleko mieszkasz
10 maj 20:49
Kacper:
Skąd wiesz gdzie?

Śledzcie mnie?
10 maj 21:06
Kejt: Bardzo rzadko jest tu ktoś z moich okolic, więc kieruję się prawdopodobieństwem ^^
10 maj 21:07
Kacper:
A jakie są twoje okolice?
10 maj 21:08
Kejt: pomorze, północ
10 maj 21:08
5-latek: Był wreduluspospolitus i nie wiem dokładnie tez czy tez pigor
10 maj 21:13
5-latek: Kacper a twoje to ?
10 maj 21:18
Kacper:
Różnie

Trochę Kielce, trochę stolica.
10 maj 21:20
Kejt: Widzisz? Mówiłam
10 maj 21:20