matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz sin i cos
proszęopomoc:
Kąt α jest ostry i tg α=4/3 . Obilcz sin α i cos α
10 maj 18:25
5-latek:
c=
√
4k
2
+3k
2
=
√
25k
2
= 5k sinα= cosα=
10 maj 18:29
proszęodziekuję:
10 maj 18:49