ciongi
Suarez: oblicz sumę S5 ciągu geometrycznego:
a1=3, q=10
10 maj 17:19
Mister Ed:
A czego nie wiesz?
10 maj 18:16
Mister Ed:
pociong to sobie sam
10 maj 18:17
5-latek: pociąg
10 maj 18:32
Mister Ed:
jeśli ciongi to pociong
10 maj 18:34
5-latek: No tak
10 maj 18:34
Eta:
3, 30,300,3000, 30 000,
S5=3+30+300+3000+30 000= ....umiesz dodać te liczby ?
10 maj 19:13
olekturbo: nie prościej do wzorku
10 maj 19:36
Eta:
Jeżeli dla Ciebie takie dodawanie jest "skomplikowane"

to licz ze wzorku !
S
5=33 333
S
10= 3333333333
itd.........
10 maj 19:44
Mefju: wzór na sumę ciągu geometrycznego to :
S=a1*1−qn/1−q idioci
10 maj 20:08
olekturbo: od razu idioci
10 maj 20:10
Eta:
Tylko "idiota" tak zapisuje wzór jak Ty !
| | 1−qn | |
Sn= a1* |
| , gdy q≠1 |
| | 1−q | |
10 maj 20:10
Mister Ed: taaaaaaaak ?
10 maj 20:12