1 | 1 | 1 | ||||
x=a+ | , y=b+ | , z=c+ | i ab=c | |||
a | b | c |
1 | 1 | 1 | ||||
1. x2+y2+z2=a2+2+ | +b2+2+ | +c2+2+ | ||||
a2 | b2 | c2 |
1 | 1 | 1 | ||||
=a2+b2+c2+ | + | + | +6 | |||
a2 | b2 | c2 |
ac | bc | ab | a | b | c | 1 | ||||||||
2. xyz =abc+ | + | + | + | + | + | + | = | |||||||
b | a | c | bc | ac | ab | abc |
1 | 1 | 1 | ||||
=c2+a2+b2+1+ | + | +1+ | = | |||
b2 | a2 | c2 |
1 | 1 | 1 | ||||
=a2+b2+c2+ | + | + | +2 | |||
a2 | b2 | c2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |