matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeśli...
Biedroneczka :
Jeśli a=
3
√
2
i b= (18
−4
/ 3
−8
) * (2
√
2
)
4
to log
b
a jest równy A)
1
6
B)
1
2
C) 2 D) 6 Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam
10 maj 16:55
Myśliciel :
Może spróbuj podstawić do twierdzenia log
b
a=x b
x
=a
10 maj 17:02