znajdź przybliżoną wartość x w równaniu
spokooko: xex=1
jak mogę obliczyć x w przybliżeniu? Oczywiście wykorzystując rachunek różniczkowy
10 maj 15:17
ICSP: x = W0(1) = Ω
10 maj 15:19
spokooko: Tak szczerze to nic mi nie mówi.
10 maj 15:32
ICSP: 
Zamiast przybliżać podałem ci dokładną wartość. Ω to liczba, tylko oznaczona dziwnym
znaczkiem. Innymi takimi liczbami są np π bądź e
10 maj 15:33
spokooko: Tylko, że ja miałem to obliczyć. Ale dzięki bo już sobie w Internecie znalazłem

Nie
wiedziałem, że duża Omega to stała.
10 maj 15:42
ICSP: hmm no to możesz np metodą stycznych newtona. Chyba zadziała w tym przypadku.
10 maj 15:45