matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne :/
Kamil:
Moze mi ktos z tymi zadaniami pomoc bo nie ogarniam tego
http://pl.static.z-dn.net/files/d68/33d6445f6ad3685d62c3f9989f3cfd44.jpg
10 maj 12:46
5-latek:
Ladny kolor paznokci masz Kamilu np. a) to podstawa
1
1
(
√
x
)'=
lub
√
x
= x
1/2
a (x
1/2
)'=
x
1/2−1
= dalej Ty
2
√
x
2
10 maj 12:53