Narysuj wykres funkcji y=3x, a nastepnie sporzadź wykres funkcji:
agusia4a: Funkcja wykladnicza
a)y=4+3x
b)y=3x−1
c)y=3−x
4 gru 13:06
agusia4a:
11 sty 20:20
Janek191:

Raczej y = 3
x
a) y = 4 + 3
x
Przesuwamy wykres funkcji y = 3
x do góry o wektor [ 0 , 4}
b)
Przesuwamy wykres funkcji y = 3
x do dołu o wektor [ 0 ; − 1}
c) Odbijamy symetrycznie względem osi Oy wykres funkcji y = e
x
Kolory :
czarny y = 3
x
niebieski y = 4 + 3
x
czerwony y = 3
x − 1
zielony y = 3
−x
11 sty 22:21
Proszę o pomoc : y=3−x
Oraz
Y=w ulamku 3x/9 ten sam wykres
25 maj 16:30
Mila:

f(x)=
3x→symetria względem OY⇒
g(x)=3−x
25 maj 18:32
Mila:
II przypadek napisz za pomocą edytora− patrz po lewej stronie pola tekstowego.
25 maj 18:33